Voor een compassievolle relatie met jezelf en je omgeving

Heleen Hulscher

Mijn missie

Het is mijn missie om je te helpen jezelf te leren kennen. Jezelf te accepteren, precies zoals je bent en om een bewuste compassievolle relatie met jezelf aan te gaan, waardoor je ten volste tot je recht kunt komen. Voor jezelf en voor je omgeving.

Integrale benadering

Ik werk vanuit een Integrale benadering. Dat wil zeggen dat in mijn coaching en trainingen alle aspecten van jouw menszijn aangesproken worden: het lichaam, gevoelens & emoties, het mentale (denken) en het spirituele. Ontwikkeling van mensen verloopt langs verschillende ontwikkelingslijnen. Zo is er je fysieke of lichamelijke ontwikkeling, je emotionele ontwikkeling, je relationele ontwikkeling, je mentale ontwikkeling en je spirituele (of transmentale) ontwikkeling. Vanuit de Integrale benadering, wanneer er dus aandacht wordt besteed aan al deze ontwikkelingslijnen, zal je ontwikkeling "optimaal" plaatsvinden. De verschillende gebieden zullen elkaar gaan ondersteunen. Je leert jezelf op al deze vlakken beter kennen en je wordt je er meer en meer bewust van op welke gebieden het niet zo lekker loopt en waar je beperkingen ervaart. Je bewust worden van deze beperkingen brengt met zich mee dat je je los kunt gaan maken van wat je, door je verleden (je opvoeding, je cultuur), met je meedraagt en waarvan je het gevoel hebt dat het je niet meer dient. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf “aan het roer” te gaan staan en je leven te gaan vormgeven aan de hand van jouw drijfveren en ambities.

Lichaamsgerichte benadering

De inzet van lichaamsgerichte technieken (Lichaamswerk) maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van mijn begeleiding en trainingen. Er is een sterk verband tussen lichaam en geest. Dat wat zich in de geest afspeelt heeft effect op het lichaam en andersom. Lichaamswerk is een methode waarbij de gevoelens die je in je lichaam ervaart gebruikt worden als bron van informatie voor bewustwording en groei.

Lichaamswerk is erop gericht om je bewust te maken van je lichaam en van wat er zich in je lichaam afspeelt aan gevoelens en emoties. Ook helpt het je bij het loslaten van spierspanningen. Door meer bewustzijn te hebben over je lichaam wordt deze weer volledig beschikbaar voor de vrije stroom van gevoelens, waardoor je weer in contact kunt komen met je verlangens en potentie.

Het leren kennen en herkennen van je gevoelens en emoties, het ontdekken welke wijsheid deze in zich dragen en dit adequaat kunnen hanteren en inzetten voor jezelf en je omgeving, is een zeer waardevolle vaardigheid die je leven op alle vlakken verrijkt.

Schaduwwerk

Lichaamswerk is een krachtige methodiek om je bewust te worden van je gevoelens en emoties. Dit geldt niet alleen voor bekende en fijne gevoelens, maar ook voor gevoelens en emoties die je in de loop van je leven bent gaan onderdrukken. Op het moment dat gevoelens en gedachten (vaak onbewust) onderdrukt zijn, zijn ze toch aanwezig en hebben ze hun werking op jou en je omgeving. We zeggen dan dat ze zich in je schaduw bevinden.

Schaduwwerk is erop gericht om je bewust te maken van deze onbewuste en onderdrukte gevoelens, zodat je je kunt bevrijden van hun “automatische” werking en ze met bewustzijn kunt integreren in jezelf. Het doen van schaduwwerk werkt bevrijdend en brengt je weer in contact met je unieke potentie, levensstroom en heelheid. Dat wat je verwerkt en heelt, doe je voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen.

De helende en ontspannende werking van ademen

Een van mijn specialismes is Ademwerk. De kracht van ademwerk heeft mij vanaf het moment dat ik ermee kennismaakte diep geraakt en dat doet het nog steeds. Bewust ademen heeft op een zachte manier een diep helend en transformerend effect. Voor mij is het één van de krachtigste methoden voor zelfonderzoek en het aangaan van een compassievolle relatie met jezelf (en daarmee ook met je omgeving), waardoor zelfacceptatie ontstaat.

De techniek die ik je aanreik, geeft je de mogelijkheid om je binnenwereld te onderzoeken. Je leert om dat wat zich aandient tijdens de ademsessie liefdevol tegemoet te treden, welkom te heten en te omarmen. Diepe ontspanning, ruimte, contact met je creatieve stroom en intuïtie ontstaan als je nergens anders hoeft te zijn dan daar waar je op dat moment bent. Mijn ervaring is dat vandaaruit zich als vanzelf openbaart welke volgende stap passend is voor jou. 

Heelheid en verbondenheid als uitgangspunt

Je hebt vast weleens het gevoel gehad dat er iets “groters” invloed had op de situatie waarin je zat, door bijvoorbeeld het gemak waarmee iets ging of door een plotselinge heldere ingeving die je kreeg over een situatie die vast leek te zitten. Misschien heb je weleens het gevoel gehad door een golf van liefde overspoeld te worden, of had je een helder weten zonder dat er een begrijpelijke aanleiding voor was.

Op zo’n moment was je even volledig en bewust onderdeel van de totale evolutionaire ontvouwing van het bestaan. Heelheid, compleetheid en verbondenheid zijn “natuurwetmatigheden” van het bestaan. Door alles wat het dagelijks leven van ons vraagt, zijn we ons daar niet altijd van bewust. Dualiteit (goed en fout) en afgescheidenheid lijken ons dan te sturen. Het innemen van het perspectief van heelheid en verbondenheid en dat ook daadwerkelijk ervaren is mogelijk! Het is mijn ervaring dat wanneer je vanuit dit perspectief jezelf ervaart en naar jezelf en je leven kijkt, dit een intens bevrijdend effect heeft.

Mensvisie

Wij mensen maken onderdeel uit van een groter geheel. Ieder mens is geworden tot wat hij nu is door alles wat zich heeft afgespeeld in de generaties voor hem. De mens nu is de verbindende schakel tussen toen en straks. Bewustzijn en inzicht krijgen over het (persoonlijk en familiaal) verleden werkt door naar de toekomst, de generaties na ons en daarmee op de ontwikkeling van de gehele mensheid.

Bewust worden van wie jij bent en bent geworden en daarvoor verantwoordelijkheid nemen is bevrijdend voor jezelf en voor je omgeving.
Ieder mens heeft unieke eigenschappen en kwaliteiten. Het ontdekken, ervaren en inzetten van deze eigenschappen geeft een beleving van vervulling en zinvolheid. Ik ben ervan overtuigd dat het ontdekken en het inzetten van jouw authentieke eigenschappen en kwaliteiten een bijdrage levert aan de groei van de gehele mensheid.

Wat betekent dit voor het werken met mij?

In mijn trainingen en individuele begeleiding staat centraal dat je nergens anders hoeft te zijn dan waar je nu bent in je ontwikkeling en in je leven. Door middel van Lichaamswerk, Ademwerk, gesprekken en thuiswerk oefeningen, bekijken we wie je bent geworden en hoe jouw leven je heeft gevormd. Ook ontdek je hoe je je daartoe verhoudt en wat je ondersteunt om je te bevrijden op zo’n manier dat je volledig tot je recht kunt komen. Ik begeleid je en sta naast je met rust, liefde, nieuwsgierigheid, warmte, betrokkenheid en humor.

Wil je meer weten? Neem contact met mij op of meld je aan voor individuele begeleiding of voor één van mijn trainingen.

Top