Voor een compassievolle relatie met jezelf en je omgeving

Heleen Hulscher

Ik ben Heleen Hulscher (1968).

Mijn levensweg

Mijn pad van bewuste ontwikkeling begon zo rond mijn 20e levensjaar. Het startte vanuit gevoelens van pijn, onmacht en vastlopen. Ik wist niet meer goed om te gaan met mijn eigen gevoelens en verlangens in contact met de mensen om me heen. Het lukte me vaak niet meer om me vrij en ontspannen te bewegen met en tussen mensen met alles wat er vanuit mijn omgeving van me gevraagd werd.  

Er was één ding dat ik wèl duidelijk wist en dat was dat er meer moest zijn, maar wat dat “meer” precies was had ik nog geen idee. Toen ik in contact kwam met het Sjamanisme en daar trainingen in ging volgen, heeft zich in mij de verbinding met het “grotere” geopend. Dat motiveerde me om, naast mijn studie en werk als jurist, veel energie en tijd aan mijn persoonlijke ontwikkeling te geven. Zo ben ik o.a. in aanraking gekomen met Lichaamswerk en Ademwerk, waardoor ik de balans weer terugvond tussen voelen en denken en ik mijn energie en levensvreugde weer heb hervonden. Ik ben gaan ervaren dat het mogelijk is om in verbinding te leven met mijzelf èn met de mensen om mij heen en me te bewegen in mijn dagelijks leven op een manier waarin mijn eigenheid “overeind” blijft. Plek mogen innemen, welkom zijn, zelfliefde en thuiskomen bij mezelf zijn de rode draad in mijn leven geworden.

Mijn drive

Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. Maar om jezelf te zijn, is het nodig om te weten en te ervaren wie “jezelf” is. Jezelf zijn vereist dan ook zelfonderzoek: jezelf leren kennen en ontdekken. Een accepterende en compassievolle relatie met jezelf opbouwen. Thuiszijn in jezelf opent de verbinding met andere mensen.

Dit is waarom ik doe wat ik doe. Ik nodig je uit om jezelf liefdevol te gaan (her)ontdekken, zodat je kunt helen en ontspannen. Vanuit deze liefdevolle houding naar jezelf, kun je de relatie met jezelf en je omgeving verdiepen.

Recht heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Als kind al liet ik van me horen wanneer ik iets niet rechtvaardig vond. Later ben ik niet voor niets rechtsgeleerdheid gaan studeren, alhoewel ik me daar toen nog niet zo bewust van was. Dit gaf me de mogelijkheid om op te komen voor hen die om een of andere reden niet zelf konden spreken. Met ziel en zaligheid behartigde ik vanuit mijn werk als jurist, hun belangen. 

Mijn leven op dit moment

Sinds 1 september 2019 werk ik fulltime in mijn eigen Training- & Coachpraktijk en ben ik als trainer verbonden aan de Omega Levensschool (voorheen Venwoude Levensschool) In de jaren daarvoor heb ik mijn Training- & Coachpraktijk gecombineerd met een vervullende baan als (juridisch) beleidsadviseur bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. Als coach ben ik in die tijd ook werkzaam geweest binnen de coachpool van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ik ben trotse moeder van een prachtige dochter (uit 2008) en heb co-ouderschap met haar vader. Mijn levenspartner en ik hebben een LAT relatie en ik voel veel dankbaarheid voor de liefdevolle betrokkenheid die we hebben op elkaars kinderen.

Opleidingen, ontwikkeling en ervaring

 • Nederlands recht, Universiteit Utrecht 1988-1994.
 • Het Wiel, Training Sjamanistisch werk, Amsterdam 1990-1992
 • Opleiding trainer Emotioneel Lichaamswerk, Centrum Venwoude (2000 – 2004); Specialisatie Ademwerk (2004 – 2009).
 • Masterclass Rebirthing, 2012
 • Jaartraining geweldloze communicatie ontwikkeld door M. Rosenberg; Ai-opener 2011/2012 \
 • Opleiding Coachen in de transitionele ruimte; Bureau Beschermjassen 2013 – 2014.
 • Training oplossingsgericht werken; NTI NLP 2015
 • Masterclass Coaching; Omega Levensschool, 2017
 • Opleiding tot certified e-Coach Level 1; Ecoachpro; 2018
 • Masterclass Emotiewerk; Omega Levensschool; 2018
 • Opleiding Psychosociale Basiskennis (Plato-norm); Civas 2019/2020
 • Integraal facilitators programma Omega Levensschool 2019/2021
 • Verscheidene retraites en trainingen bij Isaac Shapiro, Vipassana, Marc Gafni.
 • Verscheidene retraites en trainingen bij Miranda Macpherson 2016-heden

Werkervaring

 • Integraal & lichaamsgericht Trainer & Coach 2004 - heden
 • (Juridisch) Beleidsadviseur Ministerie voor Justitie en Veiligheid 2000 – 2019.
 • Docent Nederlands recht, Universiteit Utrecht 1993 – 1999.

Registratiegegevens van mijn praktijk

Mijn praktijk is aangesloten bij:

 • het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT): catcollectief.nl
 • de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC ): lvsc.eu

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtregeling zie: https://gatgeschillen.nl

   CATVergoedbaarVirtueelschildGATVirtueelschildlvsc logo

Top