Voor een compassievolle relatie met jezelf en je omgeving

Ik heb bij Heleen de ademtraining de Verruiming gevolgd. Ik was positief verrast. Omdat ik de afgelopen jaren veel ellende heb meegemaakt zat ik een beetje op slot. Ik hoopte dan ook op het vrijkomen van emoties en daarmee weer meer ruimte om nieuwe uitdagingen aan te kunnen.

Heleen neemt voor de training contact met je op om te kijken of deze training op dit moment passend voor je is. Dit heb ik als heel prettig ervaren. Heleen is een open, oprecht en warm persoon en staat sterk in haar schoenen. Deze combinatie maakt dat je je veilig en gezien voelt.

Na afloop voelde ik echt de ruimte waar ik op hoopte. Ik zou deze training dan ook iedereen aanbevelen.

(Miriam, januari 2024)

Twee jaar na het Compassievol jezelf-traject met Heleen ervaar ik nog altijd dagelijks de heilzame uitwerking hiervan.

Ik kwam bij haar omdat ik mijn immer aanwezige, meestal onbewuste, maar sterke gevoel van tekortschieten wilde verminderen. Om meer van mezelf te leren houden en zo ruimte te laten ontstaan om meer van anderen te kunnen houden. Ik voelde dat het hiervoor nodig was om diep weggestopte emoties te doorvoelen, welke hoorden bij nare ervaringen uit het verleden. Ik had sterk het gevoel dat deze emoties me in mijn dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden, terwijl ze tegelijk buiten mijn bereik lagen.

Heleen heeft mij geholpen dit doel te bereiken. Het was een intens en zwaar traject. Heleen haar aanpak is vol compassie, maar zeker niet gemakkelijk. Het heeft af en toe flink wat doorzettingsvermogen gevraagd om weer haar oefeningen en huiswerk op te pakken. Maar met resultaat.

In eerste instantie merkte ik veranderingen en verbeteringen in mijn welzijn en emotionele balans. Na afronding van het traject hield het proces echter niet op. De positieve effecten werden daarna steeds groter. Niet het belangrijkste maar toch wel een hele mooie graadmeter daarin is dat na afloop van het traject met Heleen mijn eczeem geheel verdwenen is en ook niet meer is teruggekomen.

Ik kan iedereen die wil leren om meer compassie met zichzelf en zijn of haar omgeving te hebben een traject met Heleen aanbevelen.

Dank je wel Heleen! Voor je warme interesse en emotionele zorg.

Bram

(voorjaar 2023)

Ik heb de training Spanning loslaten 'de Verruiming' al een aantal keren gedaan. Het zorgt ervoor dat ik weer even contact maak met mijn lijf en check wat er leeft. De focus op mijn ademhaling is super krachtig, waardoor ik elke keer weer tot nieuwe inzichten kom. Na afloop ben ik ook echt opgeruimd en heb ik meer energie.

Heleen weet wat ze doet. Ze staat open en daarmee creëert ze een veilige sfeer, maar ook een juiste focus. Ze laat je dingen zelf ervaren en is daarmee echt ondersteunend zonder teveel te sturen. Echt heel prettig. - Marlies (december 2020)

Door de lichaamsgerichte aanpak heb ik meer rust in mijn lichaam gevonden en geleerd hoe ik mijn emoties meer kan laten spreken. Door het stellen van de juiste vragen heeft Heleen mij laten inzien waar ik als individu behoefte aan heb en wat voor mij belangrijk is. 

Heleen is een hele fijne en oprechte vrouw die een goed inlevingsvermogen heeft en mij een heel vertrouwd gevoel geeft. - Femme -  (oktober 2020)

Top